Quiche s tuňákem a rajčaty
Fotogalerie:

Quiche s tuňákem a rajčaty

Bernadeta Pavlíková
Bernadeta Pavlíková
Krnov

Francouzský slaný koláč vždy zvedne náladu.

Bernadeta Pavlíková, Krnov

 

Ingredience

  • Těsto
  • 150 g hladká mouka
  • 75 g máslo
  • 50 ml voda
  • 1/2 lžičky sůl
  • Ingredience
  • 150 g tuňák v plechovce
  • 2 velká rajčata
  • 3 vejce
  • 70 ml zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku, máslo, sůl a vodu zpracujeme v těsto. Vložíme do nepřilnavé formy na koláč. Vidličkou uděláme dírky do rozloženého těsta a dáme péct do trouby na 180 °C, přibližně 5 minut - tak, aby těsto nebylo ani moc měkké ani tvrdé.

  2. Na připravené, předpečené těsto rozložíme kousky tuňáka a poté rajčata. Zalijeme směsí vejcí a zakysané smetany. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

    Dopékáme 30 minut.

Tisknout