Plněné těstoviny
Fotogalerie:

Plněné těstoviny

Karolína Litavská

Opava
Nelekněte se, dají sice trochu víc práce, ale zato hezky vypadají na talíři a výborně chutnají.
Karolína Litavská, Opava

Ingredience

  • 400 g těstoviny
  • 400 g kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivový olej
  • 150 g čerstvý špenát
  • 2 lžíce zakysaná smetana
  • 1 ks rohlík
  • olej dle potřeby
  • Smetanová zálivka:
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce zakysaná smetana
  • 120 ml sladká smetana
  • špetka soli a pepře
  • špetka muškátový oříšek
  • na posypání pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje tak, aby byly pevné na skus.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na malé kousky. Na oleji zpěníme cibulku, nakrájené maso a vše opékáme asi 8 minut.
  3. Přidáme opraný a na proužky nakrájený špenát. Vše osolíme, opepříme, chvilku podusíme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík. Potom vmícháme zakysanou smetanu.
  4. Uvařené těstoviny naplníme připravenou směsí. Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme do ní mušle a zalijeme je rovnoměrně smetanovou zálivkou. Tu připravíme tak, že rozmícháme vejce se zakysanou i sladkou smetanou, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
  5. Těstoviny zapékáme asi 20 minut při 170 °C.
  6. Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou.

    TIP: Těstoviny můžete naplnit nejrůznějšími náplněmi, například směsí mletého masa, které opečete na cibulce a okořeníte.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)


Zpět na článek: Plněné těstoviny
Tisknout