Slané dortíčky s paštikovým krémem
Fotogalerie:

Slané dortíčky s paštikovým krémem

Jana Žáčková

Praha
Proč by měly být jednohubky vždycky jen z rohlíků, salámu a sýra? Tyhle se budou tvým hostům líbit, a ještě si na nich pochutnají.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • Kolečka
  • 1 těsto listové
  • 1 vejce
  • trochu semínka sezamová
  • Náplň
  • 100 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • olej na smažení
  • špetka koření provensálské
  • 200 g paštika

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2 cm silný plát. Za pomoci kulatého tvořítka z těsta vykrájíme menší kolečka, která přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. krok2 Na plechu kolečka potřeme našlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
  3. Upečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova. Při pečení kolečka vyběhnou.
  4. Po upečení je vyndáme a necháme zchladnout. Potom je ostrým nožem rozkrojíme v polovině a spojíme paštikovou náplní.
  5. Připravíme si náplň: cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi na rozehřátém oleji ji osmažíme dozlatova, přidáme pokrájenou anglickou slaninu a ochutíme provensálským kořením. Hotovou směs necháme zchladnout, nakonec umeleme dohladka a smícháme s oblíbenou paštikou.
  6. Hotové dortíčky můžeme podávat zdobené zeleninou.

    TIP: Paštiková náplň je výborná, ale pokud si na paštice nepochutnáš, použij třeba nivu našlehanou s lučinou a několika kapkami smetany. Vynikající je také tuňákový krém připravený z tuňáka v oleji, kterého rozmícháš v tvarohu.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)


Zpět na článek: Slané dortíčky s paštikovým krémem
Zpět na článek: Slané dortíčky s paštikovým krémem
Zpět na článek: Slané dortíčky s paštikovým krémem
Tisknout