Holandské řízky z hlívy
Fotogalerie:

Holandské řízky z hlívy

Jiřina Řezníčková

Praha
Vynikající a zdravé řízečky i pro návštěvu.
Jiřina Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 40 ml olej
  • 1 cibule
  • 700 g hlíva ústřičná
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 brambory vařené
  • 200 g sýr strouhaný
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do pánve s rozehřátým olejem (2 lžíce) dáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji.
  2. Přidáme nakrájenou hlívu‚ nadrobno nakrájený česnek a podle chuti sůl a pepř. Dusíme, dokud se pře-
    bytečná tekutina nevypaří.
  3. Pak směs přendáme do mísy‚ přidáme nastrouhané uvařené brambory‚ sýr a vejce. Dobře promícháme a necháme asi 10 minut odležet.
  4. Z hmoty vytvarujeme placičky, které na oleji smažíme dozlatova. Podáváme s bramborem nebo kaší a s různými zeleninovými saláty nebo s nakládanou zeleninou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)


Zpět na článek: Holandské řízky z hlívy
Tisknout