Japonský losos
Fotogalerie:

Japonský losos

Kateřina Gajová

Brno
Nemáš-li vločky nori, rozemni v ruce nori na přípravu sushi.
Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 2 filety losos
  • 1 lžíce sezam
  • 1 lžíce řasa mořská nori
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 1/2 lžičky koriandr
  • 2 lžičky citronová šťáva
  • 2 lžičky med

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Filety omyjeme a naložíme alespoň na 20 minut do marinády‚ kterou připravíme smícháním sójové omáčky‚ koriandru‚ citronové šťávy (nebo rýžového oct) a a medu.
  2. Na alobal nasypeme vrstvu sezamových semínek a vloček nori, na ně položíme lososa. Zabalíme a pečeme 15 minut při 190 °C. Podávat můžeme s japonskými pohankovými nudlemi soba nebo zeleninou.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Tisknout