Rybí chlebánek
Fotogalerie:

Rybí chlebánek

Irena Ivanova

Ostrava-Poruba
Budeš překvapená, jak je jednoduchý a dobrý.
Irena Ivanova, Ostrava-Poruba

Ingredience

  • 4 polévka instantní nudlová
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce smetana
  • 2 lžíce olej
  • 1 mrkev
  • koření dle chuti
  • 1 plechovka sardinek

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli a mrkev oloupeme‚ cibuli nakrájíme na kostičky‚ mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí krátce osmahneme na oleji.
  2. Nudle zalijeme vařící vodou a necháme podle návodu asi 3 minuty odstát. Poté pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Rybičky bez oleje rozmačkáme vidličkou.
  3. Všechno pořádně zamícháme‚ pak do směsi po jednom přimícháváme vejce.
  4. Hmotu rozprostřeme do vymazané formy na biskupský chlebíček nebo rukama vytvarujeme šišku. Potřeme smetanou a pečeme 30–40 minut.
  5. Podáváme nejlépe studený se zeleninovým salátem.

    TIP: Tuto netradiční dobrotu můžeš samozřejmě přizpůsobit své chuti – přidej česnek, nasekané bylinky nebo chilli papričky. Je to výborná letní večeře.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)


Zpět na článek: Rybí chlebánek
Zpět na článek: Rybí chlebánek
Tisknout