Dušené krevety s karí rýží
Fotogalerie:

Dušené krevety s karí rýží

Radomír Drahoš

Sokolov
Tuto dobrotu doporučuji všem milovníkům krevet.
Radomír Drahoš, Sokolov

Ingredience

  • 500 g krevety mražené loupané
  • 2 mrkev
  • 16 růžiček květák
  • 10 lusků hrách
  • 80 g máslo
  • 2 lžíce olej
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 lžička omáčka sojová
  • dle chuti koření provensálské
  • špetka sůl
  • dle chuti kari
  • 750 g rýže

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Vše lehce povaříme a necháme okapat.
  2. Okapanou zeleninu vložíme do pánve, přidáme máslo, osolíme a podusíme. Pak přidáme krevety, špetku cukru, pár kapek sójové omáčky a vše ještě podusíme  doměkka.
  3. Rýži uvaříme, zakapeme olejem a promícháme s karí a provensálským kořením.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Tisknout