Tuto dobrotu doporučuji všem milovníkům krevet.
Radomír Drahoš, Sokolov
Ingredience
- 500 g krevety mražené loupané
- 2 mrkev
- 16 růžiček květák
- 10 lusků hrách
- 80 g máslo
- 2 lžíce olej
- 1 lžička cukr krupice
- 1 lžička omáčka sojová
- dle chuti koření provensálské
- špetka sůl
- dle chuti kari
- 750 g rýže
Doba přípravy
Počet porcí
5
Orientační cena
160 Kč
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Vše lehce povaříme a necháme okapat.
-
Okapanou zeleninu vložíme do pánve, přidáme máslo, osolíme a podusíme. Pak přidáme krevety, špetku cukru, pár kapek sójové omáčky a vše ještě podusíme doměkka.
-
Rýži uvaříme, zakapeme olejem a promícháme s karí a provensálským kořením.