Rakouské vafle
Fotogalerie:

Rakouské vafle

Veronika Svitáková

Liberec
Mají výraznou chuť a jsou dobré
i samotné.
Veronika Svitáková, Liberec

Ingredience

  • 175 g máslo
  • 175 g cukr krupice
  • špetka sůl
  • 1 lžička skořice
  • 4 vejce
  • 20 ml rum
  • 200 g mouka hladká
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • 250 ml smetana 12%

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem‚ solí a skořicí do pěny. Za stálého míchání postupně po jednom přidáváme vejce. Další přidáme, až když je to předchozí řádně rozmíchané. Poté do směsi přimícháme rum.
  2. Mouku prosejeme s kypřicím práškem‚ přidáme do těsta a pořádně promícháme. Nakonec přiléváme sme­tanu a důkladně mícháme. Pak už jen stačí rozpálit vaflovou formu‚ vymastit ji olejem a upéct vafle do světle hněda. Podle chuti je můžeme zdobit šlehačkou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Tisknout