Ostré nachos s guacamole
Fotogalerie:

Ostré nachos s guacamole

Martin Budjuic

Mladá Boleslav
Tento recept, který vypadá na první pohled hodně exoticky, není ve skutečnosti nijak složitý. Stačí připravit masíčko a potom umíchat pikantní ovocný dip. Podruhé to jde už úplně samo!
Martin Budjuic, Mladá Boleslav

Ingredience

  • Nachos
  • 400 g maso mleté
  • 200 g nachos sýrové
  • 200 g sýr eidam
  • 1 lžička paprika pálivá
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce kečup
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • Guacamole dip
  • 1 feferonka červená
  • 1 rajčata
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • sůl
  • pepř
  • 1 avokádo
  • 1 lžíce citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mleté maso v misce smícháme s červenou paprikou, utřeným česnekem, solí, pepřem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kousky, přimícháme do masové směsi a dů­kladně promícháme.
  2. Dip: Oloupané avokádo podélně rozkrojíme a opatrně odstraníme pecku. Lžičkou vyškrábeme dužinu a dáme ji do misky s citronovou šťávou. Přidáme olej, rajče nakrájené na kousíčky a utřený česnek.
    Celou směs rozmixujeme na hladký krém. Hotovou gvacamole osolíme, opepříme a vmícháme feferonky.
  3. krok3 V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme. Při smažení přidáme kečup, směs promícháme a dosmažíme.
  4. krok4 Maso z pánve přendáme do zapékací misky, navrch naklademe nachos lupínky a posypeme nastrouhaným sýrem. Misku vložíme do trouby. Zapečeme a podáváme polité dipem z avokáda.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Tisknout