Sibiřské pelmeně
Fotogalerie:

Sibiřské pelmeně

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jídlo, které mám ze všech nejraději.
Jaroslava Brádlerová,
Janovice u Trutnova

Ingredience

  • 300 g maso mleté
  • 1/4 l voda
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • česnek
  • 400 g mouka hladká
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Sůl, pepř, cibuli a česnek nakrájíme najemno a přes noc necháme uležet. Poté v této směsi orestujeme ma­so a pak ho podusíme.
  2. Z vejce, mouky a vo­­dy vy­pracujeme tužší těsto a vy­válíme z něj plát 2 mm silný. Vykrajujeme (skleničkou či tvo­řítkem) kolečka o průměru asi 7 cm. Na každé dá­me lžičku masové ná­divky a přehneme na půlku. Stiskneme a tvoříme záhyby podobné mušlím.
  3. Vaříme asi 1/4 hodiny ve slané vodě. Podáváme buď s pikantní hoř­čicí a polité sád­lem ne­bo se zakysanou smetanou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Tisknout