Pákistánská rýže
Fotogalerie:

Pákistánská rýže

Terezie Kouřilová

Zlín
Recept jsem odkoukala od svých pákistánských domácích ve Velké Británii.
Terezie Kouřilová, Zlín

Ingredience

  • 5 cm kousek zázvor
  • 4 stroužky česnek
  • 7 hřebíček
  • 2 lžičky koriandr
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 1 lžička kari
  • 1 hrnek rýže
  • 1/3 hrnku cizrna
  • 1 lžička kmín římský
  • 1 chilli paprička zelená
  • 5 kardamom

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté vaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek, zázvor a chillipapričku bez semínek.
  2. Osmažíme cibuli, přidáme česnek, zázvor a chilli papričku a smažíme za stálého míchání 2 minuty. Přidáme římský kmín, hřebíčky a kardamomy a smažíme další minutu. Nakonec přidáme koriandr a karí a smažíme.
  3. Podlijme dvěma hrnky vody, přidáme rýži, cizrnu a uvaříme – přitom nemícháme! Podle potřeby doléváme vodu.
    Před podáváním posypeme koriandrem.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)


Zpět na článek: Pákistánská rýže
Tisknout