Rybí polévka se zázvorovými nočky
Fotogalerie:

Rybí polévka se zázvorovými nočky

Petra Zelenková

Příbram
Ráda zkouším nové recepty, a když jsem poprvé ochutnala tuto polévku, věděla jsem, že se na našem jídelníčku opravdu zabydlí. Zázvorové krupicové noky jsou vynikající a voňavou variantou klasických polévkových knedlíčků.
Petra Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 1 lžice petrželka
  • 1/4 celer
  • 1 filé
  • 2 bobkový list
  • 100 g krupice
  • 2 mrkev
  • 1 vejce
  • 5 kuliček pepř
  • 50 g máslo
  • 1 lžička sůl
  • kousek zázvor
  • 2 petržel
  • 1 libeček
  • 1 lístek šalvěj

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Omytou rybu vložíme s ko­řenovou zeleninou a s kořením do hrnce. Zalijeme 1,5 l studené vody a přivedeme k varu. Vaříme ji asi 20 minut. Vývar po uvaření opatrně slijeme přes síto.
  2. krok2
    Zatím si připravíme nočky. Rozpustíme máslo, zpěníme v něm nadrobno posekanou petrželku a postupně vmícháme krupici. Přidáme vajíčko a nastrouhaný záz­vor. Chvíli necháme stát.
  3. krok3
    Lžičkou namočenou v horkém vývaru vykrajujeme nočky a vkládáme je do polévky. Necháme povařit asi 5 minut. Přidáme pokrájenou vařenou zeleninu a mů­žeme podávat. Na talíři do­zdobíme petrželkou.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)


Zpět na článek: Rybí polévka se zázvorovými nočky
Zpět na článek: Rybí polévka se zázvorovými nočky
Zpět na článek: Rybí polévka se zázvorovými nočky
Zpět na článek: Rybí polévka se zázvorovými nočky
Tisknout