Nedělní domácí pizza
Fotogalerie:

Nedělní domácí pizza

Klára Kovalská

Frýdek Místek
Domácí pizzu si naše rodina oblíbila. Je sice pracnější, ale vyrovná se té italské.
Klára Kovalská, Frýdek Místek

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • paprika
  • 350 g sýr
  • cibule
  • 250 ml voda
  • šunka
  • rozmarýn
  • tymián
  • 2 lžíce olej
  • 1 droždí
  • 600 g mouka hladká
  • 8 olivy
  • oregáno
  • rajský protlak
  • salám uherský

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mísy odměříme mouku, uděláme důlek, do kterého vlijeme droždí rozmíchané v trošce vlažné vody odebrané z předepsaného množství. Mísu zakryjeme a necháme kvásek vzejít. Pak přidáme zbytek vody, sůl, olej (a rozmarýn) a šlehačem promícháme. Když je těsto hladké, poprášíme je moukou a přikryjeme. Asi za 20 minut těsto nakyne. Promícháme ho ještě jednou a dáme znovu kynout, tentokrát ale do chladu, nejlépe do chladničky, zhruba na 30 minut. V misce promícháme protlak s česnekem, solí, oreganem a tymiánem. Nakrájíme cibuli, papriku, šunku a salám, nastrouháme sýr a vytřeme plechy olejem.
  2. krok2
    Na pomoučeném válu vyválíme dvě placky (3 mm vysoké), které přeneseme na plechy. Placky potřeme rajčatovým protlakem a posypeme strouhaným sýrem. Pak poklademe šunkou, salámem, proužky papriky a cibule. Přidáme olivy. Pizzu dáme péct na 15 minut. Chutná s jednoduchým řeckým salátem, který připravíme z papriky a cibule. Pokapeme ho citronovou šťávou a zalijeme olivovým olejem. Salát ozdobíme olivami a sýrem feta. Vše bohatě zasypeme oreganem, které zcela nahradí sůl. Pizzu je dobré dělat ze dvou dávek
    – chutná výborně i studená.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)


Zpět na článek: Nedělní domácí pizza
Zpět na článek: Nedělní domácí pizza
Zpět na článek: Nedělní domácí pizza
Tisknout