Africké banánové řezy
Fotogalerie:

Africké banánové řezy

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vyprav se se mnou na výlet do Afriky a pochutnej si na neobvyklém moučníku.
Renáta Hanáková, Frýdek Místek

Ingredience

  • 200 g cukr krupice
  • 1,5 strouhaná mrkev
  • 2 lžíce skořice
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 2 lžíce rum
  • 150 g mouka polohrubá
  • 100 g máslo
  • 250 ml olej
  • 100 g cukr moučkový
  • 250 g tvaroh
  • 50 g mouka hladká
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 banány
  • 1 lžíce soda
  • 3 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejdříve si nastrouháme najemno mrkev a k ní do misky přidáme rozmačkaný banán. V další misce smícháme obě mouky‚ kypřicí prášek‚ jedlou sodu a přidáme také skořici. Ve třetí misce rozmixujeme cukr s olejem a s vejci. Mouku promíchanou s ostatními surovinami postupně přidáme do mísy s rozmíchanými vejci. Přisypeme také rozmačkaný banán a jemně nastrouhanou mrkev. Celou směs vymícháme mixérem na hladké těsto.
  2. To pak nalijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu. Moučník pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175°C asi 20–25 minut. Banánové řezy necháme po upečení důkladně vychladnout. Zatím si připravíme tvarohový krém: měkké máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem‚ měkkým tvarohem a rumem. Krém natřeme na vychladlý moučník. Řezy jemně posypeme kakaem a hustě poklademe loupanými mandlemi. Dezert uchováváme v lednici. Podáváme s kávou.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)


Zpět na článek: Africké banánové řezy
Zpět na článek: Africké banánové řezy
Tisknout