Švýcarské soufflé
Fotogalerie:

Švýcarské soufflé

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to jemná nadýchaná pochoutka, jednoduchá a pikantní mňamka k vínu. V naší rodině hostům vždycky moc chutná.
Eva Klepsová, Oslavany

Ingredience

  • 40 g máslo
  • 140 g strouhaný sýr
  • 3 žloutek
  • 3 dl mléko
  • 40 g mouka hladká
  • 5 bílky
  • oregáno

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve vymastíme a vysypeme formu na soufflé. Rozpustíme máslo a pak smícháme s moukou. Po troškách přiléváme mléko a vytvoříme těsto. Poté přidáme žloutky a sýr. Šleháme metličkou a ochutíme. Ušleháme bílky se solí a jemně je vkládáme do hmoty, příliš nemícháme, spíš jen obracíme vařečkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, neotvíráme ji. Servírujeme s čerstvou zeleninou, olivami nebo se saláty.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Tisknout