Je to jemná nadýchaná pochoutka, jednoduchá a pikantní mňamka k vínu. V naší rodině hostům vždycky moc chutná.
Eva Klepsová, Oslavany
Ingredience
- 40 g máslo
- 140 g strouhaný sýr
- 3 žloutek
- 3 dl mléko
- 40 g mouka hladká
- 5 bílky
- oregáno
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Nejdříve vymastíme a vysypeme formu na soufflé. Rozpustíme máslo a pak smícháme s moukou. Po troškách přiléváme mléko a vytvoříme těsto. Poté přidáme žloutky a sýr. Šleháme metličkou a ochutíme. Ušleháme bílky se solí a jemně je vkládáme do hmoty, příliš nemícháme, spíš jen obracíme vařečkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, neotvíráme ji. Servírujeme s čerstvou zeleninou, olivami nebo se saláty.