Rýžové lečo
Fotogalerie:

Rýžové lečo

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Sytá středomořská večeře v naší rodině přijde vhod.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Ingredience

  • 5-8 rajčata
  • 4 paprika
  • 1-2 sáčky rýže
  • 200 g salám drůbeží
  • 4 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu podusíme do- měkka, pak přidáme salám nakrájený na malé kostky. Vmícháme celá vejce, osolíme a nakonec přidáme 1–2 sáčky předvařené rýže (nejprve ji propláchneme a pak vysypeme ze sáčku přímo do leča). Vše dobře promícháme. Za občasného míchání necháme rýži dusit, až je měkká. Nepodléváme ji, vsákne totiž šťávu, kterou uvolnila rajčata a papriky.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)


Zpět na článek: Rýžové lečo
Tisknout