Turecké brambory
Fotogalerie:

Turecké brambory

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Uvař si vydatné jídlo, které zahřeje i zasytí.
Inge Dotzanerová, Cheb

Ingredience

  • hrst černého kmín
  • olej olivový
  • 1 kg brambory
  • 1/4 l vývar hovězí

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory (raději drobné) očistíme a vložíme je do pekáčku dobře vymazaného olivovým olejem. Nezapomeneme na sůl a hlavně na černý kmín, který bramborám dodá výraznou kořeněnou chuť. Mírně podlejeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby nebo do mikrovlnky. Upečeme je doměkka, během pečení podle potřeby podléváme (nesmí plavat).

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Tisknout