Milánské kotlety s rajčaty
Fotogalerie:

Milánské kotlety s rajčaty

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Posílám recept na kotletky, které nám zachutnali při cestování po Itálii. Trochu nás překvapilo, když jsme zjistili, že vídeňské kotlety jsou zde nazývány milánskými. Dozvěděli jsme se, že pronikly do místního jídelníčku, když bylo Miláno součástí Rakousko-Uherska. 
Jarmila Horvátová, Tábor

Ingredience

  • 8 lžic strouhanka
  • 60 g sýr
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 2 vejce
  • olej
  • pepř
  • 4 kotlety vepřové
  • sůl
  • 2 lžíce mléko
  • 3 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Maso opláchneme, osušíme a nařízneme na okrajích. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do jednoho talíře připravíme hladkou mouku smíchanou s 1 lžičkou sladké papriky.
  2. krok2
    Do druhého talíře si připravíme vajíčka rozšlehaná s mlékem a troškou soli. Do třetího talíře nasypeme prosátou strouhanku, kterou smícháme s nastrouhaným sýrem.
  3. krok3
    Řízky obalujeme jako v klasickém trojobalu, nejprve v mouce,pak ve vejcích a naposledy ve strouhance se sýrem. Maso usmažíme na rozpáleném oleji a podáváme společně s rajčatovým dipem a bramborem.
  4. Na rajčatový dip smícháme rajčata s pokrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Vše dochutíme solí a pepřem.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Tisknout