Rýžové nudle Hanoi
Fotogalerie:

Rýžové nudle Hanoi

Helena Sedláčková
Helena Sedláčková
Bojkovice

Toto jídlo je vhodné také pro vegetariány, „masožrouti“ si mohou recept doplnit uzeninou, kuřecím masem apod.

Helena Sedláčková, Bojkovice

Ingredience

  • 1 balení rýžové nudle
  • 1 konzerva sterilovaný hrášek
  • 1 konzerva sterilované liči
  • 2 ks mrkev
  • ocet dle chuti
  • 4 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 lžíce sojová omáčka
  • 200 g bambusové výhonky
  • 1 cm čerstvý zázvor
  • solamyl
  • mletý koriandr
  • kari
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do hrnce dáme vařit vodu se solí a lžící oleje. Do vroucí vody vložíme rýžové nudle, ale již dále nevaříme, pouze necháme bobtnat ve vroucí vodě 10 – 20 min. (dle chuti – „na zoubek“ nebo do měkka). Jakmile nudle změknou, vodu slijeme, propláchneme je studenou vodou a uložíme do tepla.
  2. krok2 Mrkev orestujeme v hrnci na olivovém oleji, přidáme sterilovaný hrášek, bambusové výhonky nakrájené na kolečka, sterilované liči i se šťávou, nastrouhaný čerstvý zázvor, koření a společně vaříme asi 10 min. Vodu přilejeme dle potřeby tak, aby suroviny byly ponořeny.
  3. krok3 V malé misce rozmícháme v troše vody solamyl, který za stálého míchání vlijeme do zeleninové směsi. Povaříme do zhoustnutí a dochutíme solí, octem a sojovou omáčkou.
Tisknout