Italské vepřové karbanátky
Fotogalerie:
 

Italské vepřové karbanátky

Jarmila Koukolíková
Jarmila Koukolíková
Plzeň

Dobré a rychlé, proto jsou u nás na talíři tak často.

Jarmila Koukolíková, Plzeň

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 50 g strouhanka
  • 500 g mleté vepřové maso
  • 2 lžíce nasekaná petržel
  • 2 stroužky lisovaný česnek
  • 1 nastrouhaná kůra z citronu
  • 50 g strouhaný parmazán
  • pepř a sůl
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 sáček rukola
  • 100 g cherry rajčáta
  • 1 sáček koření na americké brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Troubu předehřejte na 180-200 °C a na plech vyložený pečícím papírem naskládejte předvařené brambory a posypte kořením na americké brambory.
  2. krok2 Mezitím udělejte karbanátky: strouhanku, dvě lžíce studené vody, mleté maso, petrželku, česnek, citronovou kůru a parmazán smíchejte v míse. Osolte a opepřete podle chuti a pak z hmoty vytvářejte karbanátky.
  3. krok3 Olej zahřejte na pánvi a pak na něm přibližně 7 až 15 minut z každé strany karbanátky opečte do zlatova.
  4. krok4 Servírujte s bramborami a salátem z rukoly a cherry rajčat, které můžete dochutit podle svého.

Zpět na článek: Italské vepřové karbanátky
Zpět na článek: Italské vepřové karbanátky
Zpět na článek: Italské vepřové karbanátky
Zpět na článek: Italské vepřové karbanátky
Zpět na článek: Italské vepřové karbanátky
Tisknout