Jemenský Lachuch
Fotogalerie:

Jemenský Lachuch

Kristýna Macháčková
Kristýna Macháčková
Žďár nad Sázavou

Výborný jemenský chléb. Recept, který jsem získala přímo od rodilé jemenky v Izraeli.

Kristýna Macháčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 1 kg hladká mouka
  • 40 g droždí
  • 2 lžíce cukr
  • 1/2 lžíce sůl
  • 1 žloutek
  • trocha oleje
  • voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do velké mísy vsypeme mouku, droždí, cukr a sůl. Do druhé zvlášť 4 lžíce mouky, vlijeme dva hrnky vřící vody a jeden se studenou vodou pro správnou vlažnou teplotu. Poté vše smícháme a rukama zpracujeme těsto, které je tekutější konzistence.
  2. Lachuch smažíme zvláštním způsobem. Na sporáku nahřejeme pánev a na talíři rozmícháme žloutek s troškou oleje. Žloutek roztíráme ubrouskem na horkou pánev. Nalijeme těsto ve vrstvě jako na tlusté palačinky a opečeme dozlatova, poté odebereme. Na každou další palačinku musíme pánev odebrat, dát dno schladnout pod studenou tekoucí vodu a dále pokračujeme stejným způsobem.

Zpět na článek: Jemenský Lachuch
Tisknout