Vepřové kostky „Pfefferico“
Fotogalerie:

Vepřové kostky „Pfefferico“

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Pikantní a lahodné.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg vepřová kýta
  • 1 sáček tekutá marináda „Pfefferico“ (Albert)
  • 1 cibule
  • 1 kg vepřové kýty, sáček tekuté marinády „Pfefferico“ (Albert) olej
  • sůl
  • tmavá instantní jíška
  • 500 ml vývar z kostí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové maso z kýty nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm a takto připravené kostky masa promícháme s polovinou sáčku marinády „Pfefferico“. Necháme v chladu odležet asi 30 – 60 minut.
  2. Kostky masa poté orestujeme v pánvi bez oleje (je již v marinádě, stejně jako sůl). V hrnci si na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a dusíme přiblžně 30 minut. Podlijeme asi 0,5 litrem vývaru z vepřových kostí a zeleniny, kdo nemá, může nahradit vodou s kostkou masoxu, ale „vývar z kostí je vývar z kostí“.
  3. Dusíme 30 minut. Poté co je maso měkké zahustíme tmavou instantní jíškou a krátce povaříme. Podáváme s těstovinami.  
Tisknout