Českolipské masíčko
Fotogalerie:
 

Českolipské masíčko

Nikola Hyblerová
Nikola Hyblerová
Česká Lípa

Výborné masíčko, které se hodí nejen k nedělnímu obědu.

Nikola Kratochvílová, Česká Lípa

Ingredience

  • 500 g vepřový bok
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • sůl
  • pepř
  • kmín celý
  • červená paprika
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. 
  2. krok2 Přidáme na kostky nakrájený vepřový bok a krátce osmažíme.
  3. krok3 Osolíme, opepříme, přidáme kmín a červenou papriku a vše důkladně promícháme. 
  4. krok4 Vložíme do předehřáté trouby na 220 °C, podlijeme trochou vody a pečeme za občasného míchání asi 45 minut. 
  5. krok5 Jako přílohu podáváme bramborový knedlík se špenátem nebo vařené brambory. Přejeme dobrou chuť. 

Zpět na článek: Českolipské masíčko
Zpět na článek: Českolipské masíčko
Zpět na článek: Českolipské masíčko
Zpět na článek: Českolipské masíčko
Zpět na článek: Českolipské masíčko
Zpět na článek: Českolipské masíčko
Tisknout