Stroganoff
Fotogalerie:

Stroganoff

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Nedělní oběd vždy připravujeme vydatný a považujeme ho za náš týdenní rituál.

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 3 lžíce máslo
  • 750 g vepřové maso
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 350 g čerstvé žampiony
  • 500 ml drcebá rajčata (konzerva)
  • 50 ml rajčatový protlak
  • sůl a pepř
  • 150ml kysaná smetana
  • 350 g těstoviny fettuccine
  • 3 lžíce máslo
  • 2 lžíce sekaná petrželka
  • 2 lžíce sekaná bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme maso nakrájené na kostky, osolíme, okořeníme a rychle opražíme ze všech stran.
  2. Opražené maso vybereme z pánve a do pánve vložíme nakrájenou cibulku a česnek. Pražíme, dokud cibule nezměkne. Potom přisypeme žampiony a dáme zpět maso. Zalijeme rajčaty a protlakem, přemícháme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme smetanu, přivedeme k varu a odstavíme.
  3. Podáváme na bylinkových těstovinách, které připravíme tak, že si těstoviny po uvaření scedíme a ihned zamícháme s máslem a bylinkami.    
Tisknout