Americký jablečný koláč
Fotogalerie:

Americký jablečný koláč

Jana Dostálová

Praha
Křehoučký moučník si každý zamiluje.
Jana Dostálová, Praha

Ingredience

  • Náplň
  • 6 jablka
  • 1 lžička skořice
  • 50 g cukr moučkový
  • 2 lžíce voda vlažná
  • Těsto
  • 260 g mouka polohrubá
  • 250 g hera
  • špetka sůl
  • 4 lžíce voda vlažná
  • 35 g cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí‚ cukrem a vodou a vaříme doměkka.
  2. V míse zpracujeme mouku‚ heru‚ cukr a sůl na drobenku. Přidáme vodu a ručně dopracujeme. Oddělíme 2/3 a vyválíme tenký plát‚ který položíme na vymazaný plech. Na něj dáme jablečnou směs a překryjeme plátem zbylého těsta. Okraje přitiskneme. Pečeme 15 minut při 220 °C, potom při 180 °C dozlatova.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Tisknout