Řecký salát
Fotogalerie:

Řecký salát

Eliška Hirková

Jindřichův Hradec
Osvěžující salát, jehož chuť tě překvapí.
Eliška Hirková, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • 1 okurka salátová
  • 5 rajčata
  • 1 cibule červená
  • 400 g sýr feta
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 hrsti olivy černé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Okurku nakrájíme na kolečka a ta ještě rozpůlíme. Rajčata nakrájíme na měsíčky‚ cibuli na kolečka, sýr feta na malé kostičky.
  2. V misce smícháme olivový olej a citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Je-li potřeba‚ můžeme zálivku trochu dosladit malou lžičkou medu. V salátové míse smícháme zeleninu se zálivkou. Přidáme olivy a znovu zamícháme. Salát podáváme na salátových listech posypaný fetou.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Tisknout