Pařížský pohár
Fotogalerie:

Pařížský pohár

Marie Šindlerová

Havlíčkův Brod
Použij ořechy, které máš nejraději.
Marie Šindlerová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 250 ml šlehačka
  • 25 g cukr moučkový
  • 20 g kakao
  • 200 g piškoty
  • 100 ml mléko
  • na oslazení mléka cukr
  • 2 lžíce ořechy nasekané najemno
  • trocha čokoláda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem svaříme za stálého míchání šlehačku‚ kakao a cukr. Směs uložíme do chladničky a druhý den ji dobře ušleháme, aby byla hustá.
  2. Na dno skleněných pohárů dáme trochu směsi‚ na ni rozložíme piškoty namočené v oslazeném mléce a posypeme drcenými jádry ořechů. Postup opakujeme až do naplnění poháru‚ poslední vrstvu tvoří šlehačka posypaná strouhanou čokoládou nebo grankem.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)


Zpět na článek: Pařížský pohár
Tisknout