Brašovská drobná vepřová pečeně
Fotogalerie:

Brašovská drobná vepřová pečeně

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Vynikající rumunská dobrota, která je však velmi populární i v Maďarsku.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg vepřová kýta
  • sáček kořenící směsi na Brašovskou pečeni (Horváth Rozi – Maďarsko)
  • 1 cibule
  • 6 ks brambory
  • 1 kapie
  • sůl, olej, mletý kmín a paprika

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Ručně zapracujeme celý obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu.
  2. Šest velkých brambor očistíme a nakrájíme na malé kostičky, které smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem. V pánvi wok si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při silném plameni za stálého promíchávání. Jakmile je maso hotové, přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé.
  3. Do výpeku z masa cložíme brambory a za stálého prohazování opékáme do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou. Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme, ihned podáváme.    

Zpět na článek: Brašovská drobná vepřová pečeně
Zpět na článek: Brašovská drobná vepřová pečeně
Tisknout