Exotické dýňové rizoto
Fotogalerie:

Exotické dýňové rizoto

Květa Loukotková

Svitavy
Neboj se při vaření používat dýni.
Květa Loukotková, Svitavy

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 400 g kuřecí maso
  • trocha hladká mouka
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • 200 g dýně hokaido
  • 3 lžíce slunečnicová semínka
  • hrst rozinky
  • 1 lžička karí
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme doměkka. Necháme v teple přikrytou dojít.
  2. Kuřecí maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Pokrájené maso na prkénku zaprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme.
  4. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm dozlatova opečeme. Pak maso vyjmeme a uschováme v teple.
  5. Mezitím připravíme dýni, kterou zbavíme slupky, a dužinu pokrájíme na kostičky.
  6. Kostky dýně opečeme na masovém výpeku v pánvi společně se semínky ze slunečnice a rozinkami.
  7. Směs osolíme, přidáme lžičku karí a ještě dochutíme podle potřeby mletým pepřem. Do takto ochucené směsi vmícháme rýži a na závěr i opečené maso. Podáváme se sklenicí bílého vína.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)


Zpět na článek: Exotické dýňové rizoto
Tisknout