Sušenky z burákového másla
Fotogalerie:

Sušenky z burákového másla

Olga Vaňková

Staré Město
Rychlá mňamka k odpolední kávičce.
Olga Vaňková, Staré Město

Ingredience

  • 140 g burákové máslo
  • 140 g hera
  • 200 g moučkový cukr
  • 2 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 300 g hladká mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Utřeme burákové máslo, heru‚ cukry a vejce do pěny. Potom přidáme hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli.
  2. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu a dáváme je na vymazaný plech. Mírně je zploštíme vidličkou.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 7 minut do zlatohněda. Chvíli necháme na plechu‚ poté opatrně položíme chladnout na mřížku. Čerstvé jsou křupavé, pak zvláční.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Tisknout