Richard Stužec, Brno
Ingredience
- 1 nashi
- 200 g ananasu
- 200 g vodního melounu bez semínek
- 4 listy hlávkového nebo ledového salátu
- 2 jahody
- 12 plátů rýžového papíru
- NA OMÁČKU:
- 2 najemno nasekané lžičky jalapeño papričky
- 50 ml limetové šťávy
- 80 ml tekutého medu
- 3 lžíce vody
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
90 Kč
Postup přípravy
-
Nejprve v malé nepřilnavé pánvičce nasucho opečeme papričky, zalijeme je šťávou, medem a vodou. Za stálého míchání vše prohřejeme, nevaříme. Nashi oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a vyjmeme střed s jádry. Všechno ovoce kromě jahod nakrájíme na stejně dlouhé hranolky. Jahody rozkrájíme na tenké plátky.
-
Listy salátu rozdělíme na 12 kousků. Vezmeme vždy jeden list rýžového papíru a navlhčíme jej. Položíme na dřevěné prkénko. Když změkne, položíme k jedné straně kruhu kousek salátového listu a na něj navršíme dvanáctinu připraveného ovoce. Volné části rýžového papíru přehneme nejprve přes náplň a stočíme. Rolky podáváme s medovou omáčkou.