Opravdová pochoutka pro všechny, kterým záleží na tom, aby jedli zdravě.
Lenka Prachařová, Příbram
Ingredience
- 4 meruňky
- 2 jablka
- 1 hrst rozinky
- 500 ml ovesné mléko
- 500 ml voda
- špetka soli
- 8-10 lžic kukuřičný škrob
- čerstvé ovoce na ozdobení (jahody, maliny...)
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Očištěné a vykrájené ovoce bez pecek dáme do hrnce. Opereme rozinky na sítku pod tekoucí vodou a přidáme je k ovoci spolu se špetkou soli, která zvýrazní sladkou chuť. Přivedeme k varu a na mírném plameni dusíme pod pokličkou přibližně 20 minut.
-
Pomocí metličky rozmícháme studené ovesné mléko s kukuřičným škrobem.
-
Když jsou jablka dostatečně rozvařená, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem. Přilijeme směs mléka a kukuřičného škrobu a za stálého míchání ještě 7 minut povaříme.
-
Hotový pudink vlijeme do mističek. Necháme zchladnout a dáme do lednice. Před podáváním zdobíme čerstvým ovocem.