Dělávám si jej jako lehký oběd do práce.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Ingredience
- 2 salát hlávkový
- 1 pomeranč
- 1 grep
- trocha citronová šťáva
- svazek ředkvičky
- 2 lžíce ořechy vlašské pokrájené
- 1 lžíce jogurt bílý
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Hlávkový salát důkladně umyjeme‚ rozdělíme na jednotlivé listy a nakrájíme na hrubší nudličky.
-
Pomeranč a grep oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a ta potom ještě na čtvrtky. Pokapeme je citronovou šťávou.
-
Omyté ředkvičky nastrouháme a dáme do mísy spolu se salátem a citrusy.
-
Přidáme nasekané ořechy‚ jogurt a promícháme. Odložíme do chladu. Salát je vhodný rovněž jako příloha ke grilovanému nebo pečenému masu.