Jáhlový nákyp s ořechy
Fotogalerie:

Jáhlový nákyp s ořechy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lucie Zubatá, Vnorovy

Ingredience

  • 1 hrnek jáhel
  • 1 vanička tvarohu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 1 jablko
  • 2,5 hrnku vody

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly dvakrát spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili jejich nahořklé chuti. Přecedíme je a dáme do hrnce. Zalijeme je vodou a vaříme asi 10 minut. Jáhly nabobtnají a změknou. Odstavíme je a necháme mírně zchladnout.

  2. V míse vyšleháme vejce s medem, přidáme tvaroh, skořici a kypřicí prášek. Jablka a ořechy si nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do směsi.

  3. Nakonec přimícháme jáhly a těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C 40 minut.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)


Zpět na článek: Jáhlový nákyp s ořechy
Tisknout