Zdravé a chutné
Lucie Zenková, Brno
Ingredience
- 200 g pohanky lámanky
- 400 ml vody
- dle potřeby sůl
- 4 stroužky česneku
- trocha majoránky
- 1 nastrouhaná mrkev
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 20 ml oleje
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Pohanku přelijeme vroucí vodou, krátce povaříme a necháme odstát.
-
Jakmile pohanka zcela vychladne, vmícháme do ní sůl, oloupaný a nastrouhaný česnek, majoránku, mrkev, vejce a strouhanku.
-
Navlhčenýma rukama tvoříme karbanátky, které smažíme z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova.
-
Přebytečný tuk necháme vsáknout do ubrousků a poté karbanátky podáváme.
-
Vhodnou přílohou je jablečný nebo zelný salát.