Pohankové karbanátky
Fotogalerie:

Pohankové karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdravé a chutné

Lucie Zenková, Brno

Ingredience

  • 200 g pohanky lámanky
  • 400 ml vody
  • dle potřeby sůl
  • 4 stroužky česneku
  • trocha majoránky
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 20 ml oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku přelijeme vroucí vodou, krátce povaříme a necháme odstát.

  2. Jakmile pohanka zcela vychladne, vmícháme do ní sůl, oloupaný a nastrouhaný česnek, majoránku, mrkev, vejce a strouhanku.

  3. Navlhčenýma rukama tvoříme karbanátky, které smažíme z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Přebytečný tuk necháme vsáknout do ubrousků a poté karbanátky podáváme.

  5. Vhodnou přílohou je jablečný nebo zelný salát.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)


Zpět na článek: Pohankové karbanátky
Tisknout