Ovocné rýžové rolky s medovou omáčkou
Fotogalerie:

Ovocné rýžové rolky s medovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Richard Stužec, Brno

Ingredience

  • 1 nashi
  • 200 g ananasu
  • 200 g vodního melounu bez semínek
  • 4 listy hlávkového nebo ledového salátu
  • 2 jahody
  • 12 plátů rýžového papíru
  • NA OMÁČKU:
  • 2 najemno nasekané lžičky jalapeño papričky
  • 50 ml limetové šťávy
  • 80 ml tekutého medu
  • 3 lžíce vody

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve v malé nepřilnavé pánvičce nasucho opečeme papričky, zalijeme je šťávou, medem a vodou. Za stálého míchání vše prohřejeme, nevaříme. Nashi oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a vyjmeme střed s jádry. Všechno ovoce kromě jahod nakrájíme na stejně dlouhé hranolky. Jahody rozkrájíme na tenké plátky.

  2. Listy salátu rozdělíme na 12 kousků. Vezmeme vždy jeden list rýžového papíru a navlhčíme jej. Položíme na dřevěné prkénko. Když změkne, položíme k jedné straně kruhu kousek salátového listu a na něj navršíme dvanáctinu připraveného ovoce. Volné části rýžového papíru přehneme nejprve přes náplň a stočíme. Rolky podáváme s medovou omáčkou.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)


Zpět na článek: Ovocné rýžové rolky s medovou omáčkou
Tisknout