Bezlepkový tofu cheesecake
Fotogalerie:

Bezlepkový tofu cheesecake

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 150 g bezlepkových sušenek (nejlépe kokosových)
  • podle potřeby kukuřičná mouka
  • 50 g palmového tuku Blesk
  • 4 lžíce javorového nebo agávového sirupu
  • 500–600 g bílého tofu
  • 150 ml kokosového mléka
  • 20 g vanilkové fruktózy
  • 70 g fruktózy
  • 3 vejce
  • 75 g hořké čokolády
  • 3 lžíce sójové smetany
  • nahrubo strouhaný kokos

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s trochou kukuřičné mouky, rozpuštěným palmovým tukem a sirupem nebo třtinovým cukrem.

  2. Formu vyložíme papírem na pečení a hmotu upěchujeme na dno. Tofu nalámeme na kousky a spolu s kokosovým mlékem, fruktózami a vejci rozmixujeme. Hmotu nalijeme na korpus a pečeme 10 minut při 160 °C, pak asi 30 minut při 180 °C, dokud není tofu hmota ztuhlá. Necháme vychladnout.

  3. Zatím si připravíme polevu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme ji se sójovou smetanou. Polevu rozetřeme na povrch koláče a posypeme kokosem. Dezert uchováváme v lednici.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Tisknout