Pečené papriky s bulgurovou směsí
Fotogalerie:

Pečené papriky s bulgurovou směsí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo mozzarelly můžeš použít chuťově výraznější sýr s modrou plísní.

Beáta Marušičková, Praha

Ingredience

  • 4 barevné papriky
  • 200 g směsi bulguru a quinoy
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • troška podravky nebo vegetky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 menší cukety
  • trocha soli a pepře
  • 1 hrst petrželky
  • 1 mozzarella
  • na ozdobu rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme semínka, omyjeme je a osušíme. Bulgur a quinou propláchneme studenou vodou, zalijeme zeleninovým vývarem, ochutíme kořením a povaříme asi 10–15 minut.

  2. Na olivovém oleji osmahneme na tenké plátky nakrájenou cuketu, ochutíme ji solí, pepřem a vmícháme k bulguru a quinoe. Přidáme nadrobno posekanou petrželku, promícháme a touto směsí plníme připravené papriky. Rozložíme na ně plátky mozzarelly a zapékáme při 190 ºC asi 20 minut. Na talíři ještě hotové papriky ozdobíme čerstvou rukolou.

Tip redakce

Směs bulguru a quinoy koupíš už namíchanou v prodejnách se zdravou výživou nebo si ji můžeš připravit doma.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)


Zpět na článek: Pečené papriky s bulgurovou směsí
Tisknout