Quinoa s rýží a zeleninou
Fotogalerie:

Quinoa s rýží a zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Quinoa je zdrojem hodnotných bílkovin.

Vojtěch Miláček, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 200 g špenátu
  • 1 kapie
  • 100 g brokolice
  • 150 g červené quinoy
  • podle potřeby zeleninový nebo drůbeží vývar
  • podle chuti sůl
  • podle potřeby olej
  • 1 lžička karí
  • 150 g jasmínové rýže
  • 3 hřebíčku
  • podle chuti koření na grilovanou zeleninu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli, česnek a zeleninu nakrájíme na kousky. Quinou namočíme do vody na 5–10 minut.
    Vodu slijeme a zalijeme vývarem (poměr na 1 díl quinoy 2 díly tekutiny), osolíme a vaříme
    do změknutí asi 15 minut.

  2. Na lžíci oleje osmahneme karí s rýží, přidáme hřebíčky, sůl a zalijeme vroucí vodou. Vaříme
    15 minut a necháme ještě 5 minut pod pokličkou dojít.

  3. Na pánvi osmažíme cibuli, česnek a zeleninu. Ochutíme grilovacím kořením. Quinou a rýži
    promícháme, děláme bochánky a přidáme zeleninovou směs.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)


Zpět na článek: Quinoa s rýží a zeleninou
Tisknout