Labužníkův salát s parmazánem
Fotogalerie:

Labužníkův salát s parmazánem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Servíruj s opečenou bagetou.

Jitka Kordová, České Budějovice

Ingredience

  • trocha soli a pepře
  • 2 lžičky cukru
  • 1 citron
  • 500 g zeleného chřestu
  • 2 hrsti polníčku
  • 1/2 ledového salátu
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • 2 lžíce oleje
  • 30 g parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do vroucí vody dáme sůl, cukr, 2 lžíce citronové šťávy a očištěný a na kousky nakrájený chřest a povaříme ho doměkka (asi 5–7 minut). Scedíme a ihned zchladíme ve studené vodě.

  2. Okapaný chřest dáme do misky, přidáme vypraný a okapaný polníček, natrhaný salát a bazalku. V hrnku rozmícháme šťávu z půlky citronu se lžičkou cukru, špetkou soli, pepřem, olejem a 4 lžícemi vody. Nalijeme na salát, promícháme a posypeme hoblinkami parmazánu.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)


Zpět na článek: Labužníkův salát s parmazánem
Tisknout