Muffiny  se selským jogurtem
Fotogalerie:

Muffiny  se selským jogurtem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky jogurtu jsou nejen zdravější, ale i vláčnější a mají jemnější chuť. 

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1–2 lžíce oleje
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • špetka soli
  • podle chuti ořechy, rozinky nebo jiné oblíbené sušené ovoce
  • 1 (200 g) selský jahodový jogurt

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Přidáme mléko a olej, mouku, kypřicí prášek a špetku soli a vše pořádně promícháme. 

  2. Do těsta přidáme rozinky a posekané ořechy, jaké máme rádi, a nakonec vmícháme selský jahodový jogurt. Těstem naplníme do výše dvou třetin košíčky na muffiny a upečeme při 190 °C. 

Tip redakce

Ze špaldové mouky dělám i linecké těsto a z něj moc dobré sušenky. Nemusím je ničím slepovat – stačí do těsta přidat třeba ovoce nebo bylinky.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (21.10.2015)

Tisknout