Kdo potřebuje maso, může přidat kousky kuřecího nebo krůtího prsa.
Hedvika Zaoralová, Praha
Ingredience
- 400 g cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 celá skořice
- 1 bobkový list
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- podle chuti sůl a pepř
- 2 rajčata
- 1 lžíce čerstvého koriandru
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Cizrnu namočíme přes noc do vody, druhý den ji uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno, stejně zpracujeme česnek. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme. Rajčata nakrájíme, koriandr nasekáme.
-
V hrnci rozpálíme olej, vsypeme kmín, papričku, svitek skořice a bobkový list. Krátce opečeme, dokud nezačne kmín „poskakovat“ po pánvi. Pak přidáme cibuli, kurkumu a sůl. Opékáme asi 3 minuty a přidáme česnek, cizrnu, papriku a pepř.
-
Promícháme, aby se cizrna obalila kořením. Na závěr vmícháme nakrájená rajčata a necháme prohřát. Posypeme koriandrem a podáváme s rýží.