Cizrnové karí
Fotogalerie:

Cizrnové karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo potřebuje maso, může přidat kousky kuřecího nebo krůtího prsa.

Hedvika Zaoralová, Praha

Ingredience

  • 400 g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 celá skořice
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • podle chuti sůl a pepř
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce čerstvého koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cizrnu namočíme přes noc do vody, druhý den ji uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno, stejně zpracujeme česnek. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme. Rajčata nakrájíme, koriandr nasekáme. 

  2. krok2

    V hrnci rozpálíme olej, vsypeme kmín, papričku, svitek skořice a bobkový list. Krátce opečeme, dokud nezačne kmín „poskakovat“ po pánvi. Pak přidáme cibuli, kurkumu a sůl. Opékáme asi 3 minuty a přidáme česnek, cizrnu, papriku a pepř. 

  3. krok3

    Promícháme, aby se cizrna obalila kořením. Na závěr vmícháme nakrájená rajčata a necháme prohřát. Posypeme koriandrem a podáváme s rýží.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)


Zpět na článek: Cizrnové karí
Zpět na článek: Cizrnové karí
Zpět na článek: Cizrnové karí
Zpět na článek: Cizrnové karí
Tisknout