Medvědí česnek snadno nahradíš pažitkou.
Blanka Kalvodová, Nymburk
Ingredience
- 2 hrsti cizrny
- několik lístků bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1/2 svazku medvědího česneku
- šťáva z 1/2 citronu
- trocha soli a pepře
Doba přípravy
Počet porcí
3-4
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
1. Cizrnu propláchneme a necháme asi 2–3 dny naklíčit. Opět ji propláchneme, vložíme do vody, přidáme bazalkové lístky pro lehčí stravitelnost a povaříme asi 45 minut.
-
2. Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme ji k cizrně, dále přidáme pokrájený medvědí česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř.
-
3. Vše rozmixujeme a nakonec ozdobíme nasekanými lístky medvědího česneku. Podáváme s celozrnným pečivem.