Pomazánka z naklíčené cizrny
Fotogalerie:

Pomazánka z naklíčené cizrny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Medvědí česnek snadno nahradíš pažitkou.

Blanka Kalvodová, Nymburk

Ingredience

  • 2 hrsti cizrny
  • několik lístků bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1/2 svazku medvědího česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Cizrnu propláchneme a necháme asi 2–3 dny naklíčit. Opět ji propláchneme, vložíme do vody, přidáme bazalkové lístky pro lehčí stravitelnost a povaříme asi 45 minut.

  2. 2. Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme ji k cizrně, dále přidáme pokrájený medvědí česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř.

  3. 3. Vše rozmixujeme a nakonec ozdobíme nasekanými lístky medvědího česneku. Podáváme s celozrnným pečivem.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)


Zpět na článek: Pomazánka z naklíčené cizrny
Tisknout