Grilované krůtí stehno
Fotogalerie:

Grilované krůtí stehno

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Stehna je potřeba předpéct.

Iva Kopecká, Litomyšl

Ingredience

  • krůtí stehna s kostí (asi 1,2 kg)
  • sůl 2
  • pepře podle chuti
  • olivového oleje trocha
  • česneku 3 lžíce
  • 4 stroužky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Maso lehce a stejnoměrně osolíme a opepříme, potřeme olejem, česnekem a dáme na chladné místo marinovat přes noc. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso vložíme do pekáče, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby. Po 10 minutách snížíme teplotu o 20 °C a pečeme nejméně půl hodiny. 

  2. 2. Výpek zředíme trochou horké vody, aby se maso nepřipalovalo, a pokračujeme v pečení ještě asi hodinu. 

  3. 3. Krůtí stehna vyndáme z pekáče a doděláme je na grilu. Pravidelně otáčíme, aby bylo rovnoměrně opečené a kůrka krásně křupavá. Podáváme se zeleninou a dipem dle chuti.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Tisknout