Stehna je potřeba předpéct.
Iva Kopecká, Litomyšl
Ingredience
- krůtí stehna s kostí (asi 1,2 kg)
- sůl 2
- pepře podle chuti
- olivového oleje trocha
- česneku 3 lžíce
- 4 stroužky
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
150 Kč
Postup přípravy
-
1. Maso lehce a stejnoměrně osolíme a opepříme, potřeme olejem, česnekem a dáme na chladné místo marinovat přes noc. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso vložíme do pekáče, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby. Po 10 minutách snížíme teplotu o 20 °C a pečeme nejméně půl hodiny.
-
2. Výpek zředíme trochou horké vody, aby se maso nepřipalovalo, a pokračujeme v pečení ještě asi hodinu.
-
3. Krůtí stehna vyndáme z pekáče a doděláme je na grilu. Pravidelně otáčíme, aby bylo rovnoměrně opečené a kůrka krásně křupavá. Podáváme se zeleninou a dipem dle chuti.