Meruňkový pudink bez cukru a mléka
Fotogalerie:

Meruňkový pudink bez cukru a mléka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Opravdová pochoutka pro všechny, kterým záleží na tom, aby jedli zdravě.

Lenka Prachařová, Příbram

Ingredience

  • 4 meruňky
  • 2 jablka
  • 1 hrst rozinky
  • 500 ml ovesné mléko
  • 500 ml voda
  • špetka soli
  • 8-10 lžic kukuřičný škrob
  • čerstvé ovoce na ozdobení (jahody, maliny...)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Očištěné a vykrájené ovoce bez pecek dáme do hrnce. Opereme rozinky na sítku pod tekoucí vodou a přidáme je k ovoci spolu se špetkou soli, která zvýrazní sladkou chuť. Přivedeme k varu a na mírném plameni dusíme pod pokličkou  přibližně 20 minut. 

  2. krok2

    Pomocí metličky rozmícháme studené ovesné mléko s kukuřičným škrobem. 

  3. krok3

    Když jsou jablka dostatečně rozvařená, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem. Přilijeme směs mléka a kukuřičného škrobu a za stálého míchání ještě 7 minut povaříme. 

  4. Hotový pudink vlijeme do mističek. Necháme zchladnout a dáme do lednice. Před podáváním zdobíme čerstvým ovocem. 


Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Tisknout