Ledový salát s uzeným lososem
Fotogalerie:

Ledový salát s uzeným lososem

Lucie Dolejší

Kroměříž

Ryby se snažím jíst pravidelně.

Lucie Dolejší, Kroměříž

Ingredience

  • 1 ledový salát
  • 1 salátová okurka
  • 1 svazek ředkvičky
  • 6 ks menší rajčata
  • 1 červená cibule
  • 4 vejce vařená natvrdo
  • 150 g uzený losos
  • 2 lžíce olivový olej
  • šťáva z 1/2 citronu
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžička přírodní cukr
  • 2 střední bagety
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžička směs koření na bylinkové máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ledový salát natrháme na kousky, okurku oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, ředkvičky nakrájíme na čtvrtinky, rajčata na osminky a cibuli na tenké proužky. Vše opatrně promícháme a rozdělíme do talířů na 4 porce. Každou porci ozdobíme jedním vejcem a kousky lososa.

  2. Olej prošleháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, cukrem, trochou vody a připraveným dipem zakápneme salát.

  3. Bagety nakrájíme na kostičky, v pánvi necháme rozpustit máslo, vmícháme bylinkovou směs a opečeme bagetky. Ty nakonec přidáme k salátu a podáváme.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)

Tisknout