Teplý fazolkový salát
Fotogalerie:

Teplý fazolkový salát

Magda Augustová

Sušice

Lehký a přitom vydatný.

Magda Augustová, Sušice

Ingredience

  • 500 g malé nové brambory
  • 300 g zelené fazolky
  • 2 větvičky cherry rajčátka
  • 1 malá plechovka sterilovaná kukuřice
  • 3 lžíce olivový olej
  • trocha soli a pepře
  • 2 plechovky tuňák v rostlinném oleji

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Nové brambory pečlivě očistíme kartáčkem a dáme vařit do osolené vody.

  2. Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a dáme vařit zvlášť do osolené vody. Dáváme pozor, aby se fazolky uvařily pouze na skus a nebyly rozvařené.Obojí slijeme a vložíme do mísy. Přidáme nakrájená rajčátka, kukuřici a vše promícháme s olivovým olejem, solí a čer-
    stvě mletým pepřem.

  3. Nakonec lehce vmícháme tuňáka. Podáváme ještě teplé.

Tip redakce

Do salátu můžeš vmíchat lžíci bazalkového pesta. Pokud ti úplně nesedí chuť tuňáka, je možné ho nahradit vařeným nebo pečeným masem, které zbylo z předešlého dne.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)


Zpět na článek: Teplý fazolkový salát
Tisknout