Rychlé, chutné a zdravé jídlo. Zeleninu lze použít jakoukoliv podle chuti.
Kamila Krihová, Praha
Ingredience
- 1/2 hlávky brokolice
- 150 g zelené fazolky
- 100-150 g parmezán
- 6-8 ks brambory
- 3 lžíce olivový olej
- podle chuti sůl
- podle chuti koření na bylinkové máslo
Doba přípravy
Počet porcí
2 - 3
Orientační cena
120 Kč
Postup přípravy
-
Nastrouháme parmezán. Omyjeme a oloupeme brambory. Nakrájíme je na středně silné plátky a klademe je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Brambory osolíme, posypeme kořením, které nám chutná (koření na bylinkové máslo je skvělou volbou), zakápneme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme péct asi na 25 - 35 minut.
-
Brokolici omyjeme a pokrájíme na menší růžičky. V osolené vodě jí uvaříme na skus. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu a necháme brokolici trochu vychladnout.
-
Zelené fazolky lze použít buď čerstvé nebo mražené. Vaříme je rovněž v osolené vodě s trochou česneku na skus. Slijeme přebytečnou vodu a necháme fazolky trochu vychladnout.
-
Po upečení brambor je porcujeme na talíř, přidáme k nim brokolici a fazolky (mohou být studené i teplé, podle chuti.) Pro masožravce ugrilujeme kuřecí prsíčko.