Dušená zelenina s parmezánovými bramborami
Fotogalerie:

Dušená zelenina s parmezánovými bramborami

Kamila Krihová
Kamila Krihová
Praha 8

Rychlé, chutné a zdravé jídlo. Zeleninu lze použít jakoukoliv podle chuti.

Kamila Krihová, Praha

Ingredience

  • 1/2 hlávky brokolice
  • 150 g zelené fazolky
  • 100-150 g parmezán
  • 6-8 ks brambory
  • 3 lžíce olivový olej
  • podle chuti sůl
  • podle chuti koření na bylinkové máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2 - 3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouháme parmezán. Omyjeme a oloupeme brambory. Nakrájíme je na středně silné plátky a klademe je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Brambory osolíme, posypeme kořením, které nám chutná (koření na bylinkové máslo je skvělou volbou), zakápneme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme péct asi na 25 - 35 minut.
  2. Brokolici omyjeme a pokrájíme na menší růžičky. V osolené vodě jí uvaříme na skus. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu a necháme brokolici trochu vychladnout.
  3. Zelené fazolky lze použít buď čerstvé nebo mražené. Vaříme je rovněž v osolené vodě s trochou česneku na skus. Slijeme přebytečnou vodu a necháme fazolky trochu vychladnout.
  4. Po upečení brambor je porcujeme na talíř, přidáme k nim brokolici a fazolky (mohou být studené i teplé, podle chuti.) Pro masožravce ugrilujeme kuřecí prsíčko.
Tisknout