Červená řepa s brambory
Fotogalerie:

Červená řepa s brambory

Anna Nová

Chrudim

Podávám ji samotnou s žitným chlebem nebo jako přílohu k jehněčímu masu.

Anna Nová, Chrudim

Ingredience

  • 1 větší červená řepa
  • 10 ks brambory
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 hrst slunečnicová semínka
  • sůl dle chuti
  • 1 lžička mletý zázvor
  • 1 lžička sušený koriandr
  • 1 hrst petrželová nať

Doba přípravy

Počet porcí

2-4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme olej a opražíme na něm slunečnicová semínka, přidáme suché koření a krátce opražíme. Vmícháme řepu, orestujeme a zalijeme vodou, aby byla potopená (voda se nesmí vyvařit). Trochu osolíme.

  2. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Přidáme brambory a vaříme, dokud nezměknou a pokrm nezhoustne. Posypeme nasekanou petrželkou.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)


Zpět na článek: Červená řepa s brambory
Tisknout